Konkurs kulinarny EspritChef Junior
28 czerwca w siedzibie RM Gastro w Ustroniu odbył się Wielki Finał Konkursu Kulinarnego EspritChef Junior pt. „Młodość i doświadczenie szykują jedzenie” zorganizowany przez Fundację Esprit.
O statuetkę i główną nagrodę w wysokości 1500 zł rywalizowali (w kolejności alfabetycznej):
Zwycięskie danie przygotował duet Mikołaj Kubala wraz z Babcią Ewą Kubalą. Tym samym zajęli oni pierwsze miejsce. Ich rolada w kapuście z mięsem mielonym nadziewana polędwiczką wieprzową, pieczarkami i serkiem wędzonym zachwyciła Jurorów. Wisienką na torcie był deser z puszystego biszkopciku podany z jogurtem owocowym własnej produkcji.
Drugie miejsce zdobyły Hanna Rucka wraz z Babcią Natalią Urbańską.
Miejsce trzecie przypadło Zofii Sikorze i Babci Helenie Sikorze.
Czwarte miejsce zdobyły Hanna Zaleska wraz z Babcią Renatą Twardokęs.
Piąte miejsce zajęły Emilia Superson wraz z Babcią Danutą Krupą.
Babciom i Wnuczętom gratulujemy umiejętności, talentów i odwagi. Dziękujemy za udział i do zobaczenia w Akademii Esprit.
Dziękujemy sponsorom za wsparcie naszego eventu: Akademia Esprit, Extral Aluminium, Miasto Ustroń, RM Gastro, Spar, Skoczowskie i VITALPRO.
Dziękujemy bardzo wszystkim Partnerom Medialnym: Burmistrz Miasta Ustroń, Gazeta Ustrońska, Ox, InfoBeskidy.
Konkurs został zrealizowany jako projekt w ramach poddziałania 19.2. „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” dla operacji odpowiadających warunkom przyznania pomocy z zakresu: Promowanie obszaru objętego LSR, w tym produktów lub usług lokalnych - Organizacja imprez kulturalnych, także o charakterze ponadregionalnym.
Więcej szczegółów na stronie www
https://www.esprit-akademia.pl/urodziny-wakacje-ferie-i-inne/espritchef-junior.html
O statuetkę i główną nagrodę w wysokości 1500 zł rywalizowali (w kolejności alfabetycznej):
- Mikołaj Kubala wraz z Babcią Ewą Kubalą
- Hanna Rucka wraz z Babcią Natalią Urbańską
- Zofia Sikora wraz z Babcią Heleną Sikorą
- Emilia Superson wraz z Babcią Danutą Krupą
- Hanna Zaleska wraz z Babcią Renatą Twardokęs
Zwycięskie danie przygotował duet Mikołaj Kubala wraz z Babcią Ewą Kubalą. Tym samym zajęli oni pierwsze miejsce. Ich rolada w kapuście z mięsem mielonym nadziewana polędwiczką wieprzową, pieczarkami i serkiem wędzonym zachwyciła Jurorów. Wisienką na torcie był deser z puszystego biszkopciku podany z jogurtem owocowym własnej produkcji.
Drugie miejsce zdobyły Hanna Rucka wraz z Babcią Natalią Urbańską.
Miejsce trzecie przypadło Zofii Sikorze i Babci Helenie Sikorze.
Czwarte miejsce zdobyły Hanna Zaleska wraz z Babcią Renatą Twardokęs.
Piąte miejsce zajęły Emilia Superson wraz z Babcią Danutą Krupą.
Babciom i Wnuczętom gratulujemy umiejętności, talentów i odwagi. Dziękujemy za udział i do zobaczenia w Akademii Esprit.
Dziękujemy sponsorom za wsparcie naszego eventu: Akademia Esprit, Extral Aluminium, Miasto Ustroń, RM Gastro, Spar, Skoczowskie i VITALPRO.
Dziękujemy bardzo wszystkim Partnerom Medialnym: Burmistrz Miasta Ustroń, Gazeta Ustrońska, Ox, InfoBeskidy.
Konkurs został zrealizowany jako projekt w ramach poddziałania 19.2. „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” dla operacji odpowiadających warunkom przyznania pomocy z zakresu: Promowanie obszaru objętego LSR, w tym produktów lub usług lokalnych - Organizacja imprez kulturalnych, także o charakterze ponadregionalnym.
Więcej szczegółów na stronie www
https://www.esprit-akademia.pl/urodziny-wakacje-ferie-i-inne/espritchef-junior.html